Op kamers?

Bij het op kamers gaan, hoort uiteraard de verhuizing. Maar er komt nog meer bij kijken. Toen ik zelf op kamers ging, moest ik behalve spullen verhuizen ook meubels tijdelijk opslaan, internet regelen, adres wijzigen en nog wat andere zaken regelen. Hierbij wat tips die handig kunnen zijn bij het op kamers gaan.

  1. Tijdelijke opslag

Spullen opslaan hoort er helaas maar al te vaak bij. Een half jaartje buitenland? Of naar een kleine kamer? Dan moeten je spullen extern worden opgeslagen. In Nederland zitten veel opslagfaciliteiten. De kosten liggen niet erg hoog maar er is uiteraard prijsverschil. Vanaf 8m2 kan er gehuurd worden en dit kost je zo rond de 50 euro per maand. Er zijn ook opslagfaciliteiten met haal- en brengservice. Een voorbeeld hiervan is het Utrechtse PickupBox. Zij halen je spullen op, verzorgen de opslag en brengen de spullen weer naar je toe zodra je ze nodig hebt. Ideaal.

  1. Internet en energie

Soms worden deze diensten door huisbaas geregeld. Bij mij niet. Ik moest zelf een provider en leverancier zoeken. Let op de contractduur. Zit je ergens tijdelijk? Probeer dan met aanbieders in zee te gaan die een maandcontract hanteren. Zo zit je nooit ergens aan vast. Energie = energie. Ga gewoon voor de goedkoopste. Bij internet is snelheid van belang. Providers leveren van 8 Mb/s tot 500 Mb/s. Heb je huisgenoten die ook gebruik maken van dezelfde verbinding? Ga dan voor wat meer Mb’s. Internet en energie zijn bij veel sites te bestellen. Kijk op verandervanprovider.nl, breedbandwinkel.nl en nog tal van sites. Energie idem.

  1. Adres wijzigingen

Het postadres verandert uiteraard. Nu is het vrij eenvoudig om je adres te wijzigen bij bank, verzekeraar, gemeente en telefoonprovider. Maar wie gebruikt je adres nog meer? De doorstuurservice van PostNL zorgt ervoor dat je nog maanden post ontvangt van je oude adres. Zo raak je dus niets kwijt en heb je meer tijd om je adres te wijzigen.

  1. Verzekeringen

Verzeker jezelf tegen inbraak en brand. Vaak vergeten mensen dit maar de kosten zijn goed te overzien (paar euro per maand) en wegen niet op tegen de baten. Een inboedelverzekering kan bij iedere verzekeraar en bank worden afgesloten en de kans is reëel dat je hem ooit moet aanspreken.

Hopelijk heb je wat aan bovenstaande tips als je op kamers gaat!