Op kamers: letten op de kosten

Een kamer huren kost wat tijd, steeds meer studenten willen op kamers als zij gaan studeren, maar hoe zorg je ervoor dat alle kosten binnen de perken blijven?

Als je in een andere stad gaat studeren dan kan dit veel veranderingen met zich meebrengen. Als je ervoor kiest om op kamers te gaan, zal dit betekenen dat je moet verhuizen. Een beetje afhankelijk van hoeveel inboedel je hebt, kan het lonen om een verhuisservice in te schakelen. Voor een kamerappartement is dit niet al te duur, en het scheelt een hoop stress. Wel zo prettig, zeker voor studenten die voor het eerst op hun zelf gaan wonen. Die moeten immers al genoeg regelen in deze periode.

Niet te duur

Het kan zijn dat je er voor kiest om tijdelijk op kamers te gaan. Je zou naar Amsterdam. Groningen, Utrecht of Den Haag kunnen gaan. In deze steden zijn veel studenten die voor hun studie op kamers zijn gaan wonen. Het kan zijn dat de reisafstand van huis naar school te groot is, of men vindt het gezelliger op kamers omdat vrienden en mede studenten hier ook wonen. Dit betekent dat je een kamer moet huren. En dat wil je dit niet te duur maken. Je kunt daarom bij vrienden die op kamers zitten informeren hoe zij het hebben aangepakt, of je kunt gebruik maken van internet. Op internet zijn veel websites te vinden waar je een kamer kunt zoeken. Je kunt jezelf ook inschrijven op een website waar ze kamers te huur aanbieden, je wordt dan als een van de eerste op de hoogte gebracht als er nieuwe kamers vrij komen. Op deze manier kun je snel en goedkoop (via internet) het huidige aanbod aan kamers bekijken. Je kunt online een bezichtiging plannen of je kunt naar de open avond gaan als de kamer te bezichtigen is voor nieuwe studenten.

Voor meer bespaartips voor studenten kun je eens op dit blog kijken: www.zuinigestudent.nl.