kamerhuurprijs

De kamerhuurprijs is per kamer verschillend. In welke stad ga je wonen en waar bevindt deze kamer zich? Allemaal aspecten die meespelen om de kamerhuurprijs vast te stellen.

De kamerhuurprijs is afhankelijk van een aantal factoren, denk eens aan:
– Locatie;
– Aantal vierkante meter;
– Met of zonder buitenplaats;
– Bereikbaarheid met openbaar vervoer.

Het verschil tussen een eenpersoonskamer en een tweepersoonskamer speelt ook een rol als het gaat over de kamerhuurprijs. Als je een tweepersoonskamer hebt, heb je namelijk veel meer ruimte. Normaal gesproken is er plaats voor een tweepersoonsbed en heb je ook de beschikking over een eigen douche of bad. Maar, dit kan per kamer verschillen. Kijk daarom goed in welke stad je gaat studeren, of dat nu Amsterdam is of Groningen, je kunt bij de kamerhuurprijs altijd vragen wat je voor die prijs krijgt en dan zelf beoordelen of je dat een goede prijs/kwaliteit verhouding vindt.

De kamerhuurprijs staat vaak vast voordat je de kamer gaat huren. Als je op internet kamers gaat zoeken zie je vaak ook al de kamerhuurprijs per maand en weet je meteen hoeveel het je per maand gaat kosten, maar er kunnen altijd factoren apart berekend worden. In de algemene voorwaarden en het contract van de kamer moet vermeld staan welke kosten je per maand hebt en als er extra kosten komen aan het einde van het jaar, dan moet dit hier ook in worden opgenomen.

Het contract is belangrijk bij de kamerhuurprijs. Vraag ook goed na wat de bedoeling is, een vaste datum in de maand wanneer je gaat betalen of moet je een maand vooruit betalen? Het kan zijn dat de kamerhuurprijs als je net de kamer gaat huren voor drie maanden vooruit betaald moet worden. Dit geeft de verhuurder meer zekerheid. Als je zelf twijfelt of dat je deze kamer echt wilt en je moet voor drie maanden vooruit betalen is het verstandig hier nog eens goed over na te denken. Als je voor drie maanden de kamerhuurprijs moet betalen ben je het bedrag in een keer kwijt en je krijgt het geld ook niet terug. Vaak moet je namelijk tekenen dat je akkoord gaat met de voorwaarden, waarin staat dat je voor drie maanden vooruit gaat betalen. Let er daarom goed op dat je de betalingsregeling goed op papier hebt staan zodat je niet voor vervelende verrassingen komt te staan.