kamerhuur punten

Als je een kamer wilt gaan huren kun je via internet in aanmerking komen via kamerhuur punten. Hoe meer punten je hebt, hoe meer kans je hebt om een kamer te krijgen.

De prijs van de kamerhuur wordt berekend aan de hand van een puntentelling. Als het gaat over de puntentelling voor op kamers dan kan deze verdeeld worden in vijf groepen. Het eerste aspect waar je naar moet kijken is om hoeveel vierkante meter het gaat. Per vierkante meter worden er vijf punten gegeven. Het gaat er om dat je de vertrekken allemaal op gaat meten en deze meters invult.

Het tweede aspect waar naar wordt gekeken bij de puntentelling zijn de verwarmde eigen vertrekken. Je kunt hierbij aangeven of dat je een centrale verwarming hebt, of dat je een gaskachel of gasaansluiting met schoorsteen hebt of dat het gaat over geen verwarming. Het derde aspect is de kookgelegenheid en het sanitair. Je kunt bij de keuken, de wc, bad/douche en bij eigen wastafel aangeven hoe dit in deze kamer wordt geregeld. Heb je een eigen keuken of wordt alles gedeeld? Daarnaast wordt ook gevraagd om hoeveel vierkante meter het gaat en met hoeveel mensen je het moet delen.

De vierde factor is een factor waarvoor je extra punten kunt scoren met je kamer. Is er een buitenruimte? Is er een fietsenberging? Ook hierbij geef je aan of dat het gaat om een eigen of gedeelde ruimte. De laatste factor zijn aftrekpunten. Als je een kamer hebt die zich op de vijfde verdieping of hoger bevindt en als er geen lift is, dan worden er punten afgetrokken. Dit wordt ook gedaan bij een oppervlakte van woon- en slaapvertrek welke kleiner is dan 10 vierkante meter. Als de woonruimte of het toilet alleen te bereiken is via de woonruimte van andere bewoners dan worden er ook punten afgetrokken. Ook bij de volgende aspecten worden er punten afgetrokken:
– Als men geen warme maaltijden klaar mag maken;
– Als er ernstige overlast is vanwege de woonomgeving;
– Als de ruiten in het hoofd woonvertrek samen minder dan 0,75 vierkante meter zijn;
– Als het laagste raamkozijn van het hoofdvertrek meer dan 1,6 meter boven de vloer ligt;
– Als tegenover het grootste raam van het hoofdwoonvertrek een gevelwand aanwezig is binnen vijf meter.

Je kunt de huurprijs van de kamer online berekenen op http://www.huurders.info/?id=8343.