kamer huren

Een kamer huren is een belangrijke stap als je in een andere stad gaat studeren, waar ga je studeren en waar wil je dan een kamer huren?

Als je klaar bent met MBO, HAVO of VWO zou je er voor kunnen kiezen om een HBO opleiding of universitaire opleiding te gaan volgen. De kans is groot dat je dan naar een andere stad moet verhuizen omdat de studie die je hebt gekozen niet in alle steden wordt aangeboden. Je hebt dan de keuze uit een aantal grote steden, waaronder Amsterdam, Groningen, Utrecht, Maastricht of Den Haag. Welke stad je gaat kiezen hangt af van je studie, maar misschien ook van je vriendengroep waar dat zij gaan studeren.

Bij een nieuwe stad hoort natuurlijk ook een nieuwe kamer. Je kunt soms een kamer kiezen in de schoolcampus. Je kunt een kamer kiezen die zich midden in de stad bevindt of je kiest een kamer net buiten de stad. De kamers bij de schoolcampus en in de stad zijn vaak duurder, je hebt hier namelijk veel meer mogelijkheden. Je bevindt je dicht bij school en je hebt veel winkels bij de hand. Als je net buiten de stad een kamer gaat huren kun je vaak veel goedkoper uit zijn per maand en je moet een stukje fietsen naar school of je neemt de bus. Het voordeel is in ieder geval dat je veel minder geld kwijt bent voor een kamer huren.