kamer huren in Groningen

Studeren in Groningen biedt volop mogelijkheden. Je kunt een kamer huren op de campus, maar je kunt ook een kamer huren bij particulieren.

Als je gaat studeren in Groningen kan dit betekenen dat je iedere dag ver moet reizen. Als je in Amsterdam woont en je studie wordt alleen in Groningen aangeboden dan is het verstandig om een kamer te huren in Groningen. Je kunt een kamer huren op de campus waar je gaat studeren, maar je kunt er ook voor kiezen om een kamer te huren bij particulieren.

Er zijn steeds meer mensen die een kamer aanbieden voor studenten. Het kan gaan om een ouder echtpaar met een groot huis, zij hebben wat kamers over en willen deze graag benutten. Deze mensen krijgen hierdoor wat meer aanspraak, ze krijgen per maand een vast bedrag aan kamerhuur en het huis wordt wat meer bewoond. Vaak ben je een stuk goedkoper uit als je een kamer gaat huren bij particulieren, maar je moet hierbij goede afspraken maken en een contract op laten stellen met de voorwaarden. Zo weet je namelijk iedere maand welke kosten je hebt en zo kom je niet voor extra kosten te staan.